1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Svår olycka vid Näsum

En 29-årig kvinna, hemmahörande i Karlshamn, skadades i går allvarligt vid en trafikolycka på länsväg 116 mellan Näsum och Jämshög.
Olyckan inträffade vid åttatiden på morgonen.
Sölvesborg • Publicerad 4 september 2001

Kvinnan, som var ensam i personbilen, var på väg från Karlshamn mot Bromöllahållet.

Hon hade precis börjat köra om en lastbil och kört över på motsatt körbana, när hon fick möte av en annan lastbil, på väg mot Olofström.

Hade änglavakt

Bilarna frontalkrockade, men trots att fronten på personbilen, en Ford Escort, var helt intryckt, var kvinnan fortfarande vid medvetande när räddningspersonal anlände till platsen.

- Hon hade änglavakt. Det var det och säkerhetsbältet som räddade henne. Man borde inte kunna överleva en sådan här krock, konstaterade den danska lastbilschaufförens kollega.

Bromsspår

Kvinnan fördes till lasarett, och uppges vara allvarligt skadad.

Troligtvis har kvinnan innan olyckan missbedömt avståndet till lastbilen, och inte hunnit uppfatta att det var en lastbil hon mötte.

Lastbilen har ändå hunnit bromsa in, men det finns inga bromsspår efter personbilen.

- Hon körde bara rakt in i mig. Jag hann inte göra något, berättar lastbilschauffören, som själv klarade sig oskadd.

Kunde gått värre

Både personbilen och lastbilen fick bärgas från platsen, och under förmiddagen var framkomligheten på vägen tillfälligt begränsad.

"Kunde gått värre"

- Det här har ändå gått bättre än vad det ser ut som. Bilarna hade fått ner hastigheten innan krocken, så det kunde gått mycket värre, säger polisinspektör Gunnar Andersson.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.