1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Superdag på Karibakka

I dag slås det rekord på Karibakka.
För aldrig tidigare har galleriet haft tre vernissager på en och samma dag.
Sölvesborg • Publicerad 4 september 2010
Det bjuds på tre vernissager i Karibakkas olika utställningslokaler i dag. Utställare är Stina Brodén (tv), Emilia Mattsson, Kerstin Wennerström samt Kent Wisti (sittande med dottern Alva).
Det bjuds på tre vernissager i Karibakkas olika utställningslokaler i dag. Utställare är Stina Brodén (tv), Emilia Mattsson, Kerstin Wennerström samt Kent Wisti (sittande med dottern Alva).Foto: Lars Ohlsson

Dessutom är det vernissage i konsthallen på Jennifer Forsbergs skulpturutställning. Denna berättar BLT om på dagens kultursidor. Detta innebär att kulturintresserade sölvesborgare och andra hinner med fyra vernissager i dag.

– Det är ju jättekul. Det blir ju en riktig kulturdag i Sölvesborg, säger Kent Wisti, huvudutställare på Karibakka.

Han visar ett antal målningar som så gott som uteslutande aldrig ha visats förut.

Kent Wisti är för övrigt väl bekant med Sölvesborg. Familjen har sommarstuga i Tredenborg sedan 1980-talet och han har tidigare ställt ut på både Karibakka och i konsthallen.

Han jobbar till vardags som universitetspräst på Högskolan i Malmö. Hans utställning pågår fram till 29 september. Om sin konst säger han:

– Sedan flera år arbetar jag utifrån begreppet peregrino/främling. Det har jag gjort teologiskt, pastoralt och konstnärligt. Fokus har legat på utsattheten i att vara människa och den ensamhet som varje människa bär.

I annexet visar Kerstin Wennerström från Åhus ett 20-tal keramiska verk, främst bruksföremål och Stina Brodén från Kristianstad ett tiotal större akrylmålningar.

– Det här är första gången vi ställer ut tillsammans. Men vi jobbar båda som arbetsterapeuter och vi känner varandra väl sedan länge, berättar Kerstin Wennerström.

Deras utställning pågår i två veckor. Lika lång är Emilia Mattssons utställning i Karibakkas tredje utställningslokal, belägen inne på gården.

24-åriga Emilia gör nu sin tredje utställning. Hon visar tio akrylmålningar av kändisar. Området spänner tidsmässigt från Frank Sinatra fram till dagens storstjärna Lady Gaga.

Konstnären kommer ursprungligen från Svängsta men bor sedan ett år tillbaka i Sölvesborg. Hon pluggar annars till översättare i engelska, danska och polska vid universitetet i Lund.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.