1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Straffad för nyårsbråk

Straffet blev villkorlig dom samt 50 timmars samhällstjänst för den 34-årige man som döms för misshandel i en bostad på Lister under nyårsnatten.
Sölvesborg • Publicerad 14 september 2010

Mannen åtalades inledningsvis för två fall av misshandel. Men i det ena fallet, rörande en kvinna, lade åklagaren ner åtalet sedan kvinnan förklarat att hon inte ville säga något om händelsen och att hon inte riktigt minns vad som hände.

Men när det gäller misshandeln av en annan man fälls 34-åringen.

Offret blev slagen i huvudet. Men vid rättegången kunde 34-åringen varken erkänna eller förneka med motiveringen att han på grund av kraftig berusning inget minns av händelserna under nyårsnatten.

Tingsrätten skriver i domen att den villkorliga domen i kombination med samhällstjänst motsvarar en månads fängelse. Den tidigare ostraffade mannen döms också att betala tillbaka drygt 4 300 kronor av sina rättegångskostnader till staten.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.