1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stort kalas i dagarna tre

Ingen i Region Skånes huvudstad lär undgå det 400–årsfirande som börjar i dag.Det blir fest i dagarna tre, med musik, konst, dans, uppvisningar och mycket mer.
Sölvesborg • Publicerad 22 maj 2014
Olle Jönsson och de andra i Lasse Stefanz får äran att avsluta med en spelning strax före midnatt på söndag.
Olle Jönsson och de andra i Lasse Stefanz får äran att avsluta med en spelning strax före midnatt på söndag.Foto: 
Lördagskvällen är reserverad för dj?duon Rebecca och Fiona.
Lördagskvällen är reserverad för dj?duon Rebecca och Fiona.Foto: 

Jubileumsfesten är indelad i tre akter: "födelsedagen" (i dag), "kulturnatten" (i morgon) och "kalasfinalen" (söndag).

Ett 70–tal arrangörer står bakom programmet och på den stora scenen, själva navet i hela spektaklet, kommer flera hundra personer att hinna passera fram till Lasse Stefanz konsert halv tolv på natten mot måndag.

Att sammanfatta ett sådant digert utbud låter sig näppeligen göras. Det är allt från silversmide, tårtkalas och bosnisk folkdans, till författarbesök, stadsvandringar och diverse militärhistoriska uppvisningar. Och så kungaparet på det.

En inte alltför djärv ­gissning är dock att de ­stora publikdragarna, vid sidan av ovan nämnda maje­stäter och dansband, blir Absolut Vodka–konstutställningen i Konsthallen och lördagens disko med den internationellt berömda dj–duon Rebecca och Fiona.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.