1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Storstöld på Jims Färg

Uppemot 200 000 kronor stals under natten till gårdagen vid ett inbrott på företaget Jims Färg i Sölvesborg. Pengarna förvarades i ett kassaskåp som tjuvarna lyckats bryta upp.
Sölvesborg • Publicerad 10 november 2007
Foto:Niklas Jersblad Bestulen. Leif Perssons företag Jims Färg hade under natten till gårdagen besök av tjuvar som stal uppemot 200 000 kronor ur ett kassaskåp.
Foto:Niklas Jersblad Bestulen. Leif Perssons företag Jims Färg hade under natten till gårdagen besök av tjuvar som stal uppemot 200 000 kronor ur ett kassaskåp.Foto: Niklas Jersblad

När Leif Persson i går morse kom till sin färghandel insåg han inte omedelbart att något var fel. Allt såg ut som vanligt i butiken. Visserligen var det lite oreda vid ett källarfönster; några tvättsvampar och en hink låg på golvet, men han trodde att det kanske var någon råtta som stökat.

200 000 kronor Först när han gick in på sitt kontor föll bitarna på plats. Någon hade lyckats flytta det tunga kassaskåpet till ett insynsskyddat sidorum och sedan brutit upp det. Värdehandlingarna som förvarats i skåpet fanns kvar men en stor summa kontanter saknades. Leif Persson kunde i går inte säga exakt hur mycket som stulits men han uppskattade beloppet till närmare 200 000 kronor.

- Det är inget miljonbelopp men det är väldigt mycket pengar för mig, säger Leif Persson.

Företaget har tidigare varit tämligen förskonat från stölder. Bromöllabutiken har haft ett inbrott men i Sölvesborg har det aldrig hänt förut.

Kännbar stöld Stölden är kännbar för Leif Persson, men han är samtidigt tacksam över att varken han själv eller någon annan fanns i lokalen när tjuvarna kom.

- Jag är ofta här sent om kvällarna. Jag är glad att jag inte var det i går, säger han.

Polisen gjorde i går förmiddags en brottsplatsundersökning och förhoppningen är att den ska ge någon ledtråd som kan föra utredningen framåt. Leif Persson hoppas också att någon av de boende intill affären ska höra av sig med tips från den aktuella natten.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.