1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Storpublik väntas på Strandvallen

Det väntas storpublik till onsdagseftermiddagens kvalmatch mellan Mjällby AIF och IFK Norrköping. Fast på storföretagen i närområdet får de anställda ansöka om semester eller annan ledighet för att kunna se matchen..
Sölvesborg • Publicerad 30 oktober 2001

Motsvarade kvalmatch i fjor (mot Häcken) lockade nästan 7 500 åskådare till Strandvallen. Detta trots att matchen spelades en onsdagseftermiddag klockan 14 i början av november.

- Det pratat mycket om onsdagens match i stadshuset, berättar kommunchefen Östen Mandelholm.

- Vår policy är densamma som i fjor, det vill säga att de anställda får ta ut kompledigt eller semester och vi har lovat att ha en välvillig inställning.

Snabbare ryck

Skillnaden mot i fjor är dock, påpekar Mandelholm, att det är snabbare ryck i år då åskådarna förra året hade tio dagar på sig att begära fritt för matchen.

Nu går första kvalmatchen tre dagar efter den framgångsrika serieavslutningen mot Öster i söndags.

På Valeo i Mjällby lovar personalchefen Leif Johansson att inte sätta några käppar i hjulen för de anställda som vill ta ledigt för att se matchen.

"Får gå till chefen"

Nymölla AB har många idrottsintresserade anställda och många av dem är trogna MAIF-supportrar.

- De som vill se matchen får gå till sin chef och begära semester eller annan ledighet. Men fabriken måste ju fungera för några planer på att stänga fabriken finns inte, uppger Inger Falck, informationsansvarig på Nymölla AB.

På måndagen hade Inger Falck inte sett speciellt många ansökningar om ledighet. Och företaget har skiftgång så många anställda har möjlighet att ändå gå på matchen utan att begära extra ledigt.

Fjorårets debatt huruvida skolbarnen skulle beviljas fritt eller ej är, som bekant, inte aktuell i år då det är höstlov den här veckan.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.