1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stödbehovet i grundskolan alarmerande

- Det mest alarmerande är de allt fler stödinsatser som krävs i förskolan och grundskolan. Behovet ökar ständigt och det finns inga tecken på att det planar ut.
Kommunalrådet Jens Åberg är bekymrad över utvecklingen som man inte kan göra så mycket åt och som drar stora kostnader.
Sölvesborg • Publicerad 11 oktober 2001

Driftsunderskottet för den kommunala verksamheten 2001 pekar mot tio miljoner mot budgeterade sex miljoner. Under året har kostnaderna ökat med åtta miljoner samtidigt som man fått en inkomstförstärkning på fyra miljoner (3,7 i ökade skatteintäkter). Summa summarum blir underskottet tio miljoner kronor.

Inom barn- och utbildningsnämndens verksamhet är det stödinsatser i skolan, särskolan samt institutionsvård som kostar mer än beräknat. Omsorgsnämnden har fått ökade kostnader för hemtjänst (1,2 miljoner) betalningsansvaret för färdigvårdade på sjukhus (2,8 miljoner), bostadsanpassningsbidrag (800 000 kronor) och institutionsvård av handikappade lika mycket.

De borgerliga partierna tillstyrkte delårsrapporten liksom kompletteringsbudgeten med påpekandet i en protokollsanteckning, att man i sitt eget budgetförslag för 2001 hade ett resultat på plus fyra miljoner, alltså tio miljoner bättre än majoritetens minus sex.

Jens Åberg kontrade i en protokollsanteckning med att de borgerligas resonemang bygger på ett "hypotetiskt antagande av en fiktiv försäljningssumma för Sölvesborgs Energi och Vatten AB".

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.