1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Pensionärsföreningarna SPF och PRO ska samarbeta för att med större kraft kunna driva frågor som är angelägna för medlemmarna i kommunen. Tillsammans har de cirka 1 500 pensionärer i sina led.
Sölvesborg • Publicerad 5 september 2006
Foto:Niklas Jersblad Samarbetar. PRO:s orförande Anna-Greta Mörk och SPF:s ordförande Sigvard Johansson tror mycket på de båda föreningarnas nya samarbete.
Foto:Niklas Jersblad Samarbetar. PRO:s orförande Anna-Greta Mörk och SPF:s ordförande Sigvard Johansson tror mycket på de båda föreningarnas nya samarbete.Foto: 

Anna-Greta Mörk och Sigvard Johansson är ordförande för PRO respektive SPF i Sölvesborg. Tillsammans ska de nu samordna sin kamp för fler äldreboenden, fler poliser till Sölvesborg och andra frågor som berör de båda föreningarnas medlemmar.

På andra ställen - Jag hörde att de gjorde så på andra ställen och ringde Sigvard. Han nappade direkt, säger Anna-Greta Mörk.

De betonar att det inte är något utbrett missnöje med kommunens äldreomsorg som ligger bakom det nya samarbetet, men det finns ändå saker som de vill ska förändras så fort som möjligt.

- Här är bra men det kan bli bättre, säger Anna-Greta Mörk.

Fler äldreboenden Först och främst vill de att kommunen ska bygga fler äldreboenden. Äldre som uppfyller kraven för att få bostad inom kommunens äldreomsorg ska inte behöva vänta på att få flytta, och de ska kunna välja var de vill bo. Anna-Greta Mörk påpekar att en person som bott i Sölvesborg hela sitt liv kan bli helt isolerad om han eller hon får flytta till ett boende på Listerlandet.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.