1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sommarens festivalprogram är klart

Programmet för Hällevik Tradjazz Festival 2014 består av något färre band än vad besökarna vant sig vid på senare år, men i gengäld blir konserterna längre.
– Tror knappt att någon märker skillnaden, säger producenten Stefan Edenborg.
Sölvesborg • Publicerad 3 maj 2014

I fjol spelade 25 artister och band, men i år stannade antalet vid 22. Enligt Stefan Edenborg beror bantningen inte på ekonomi utan på att arrangörsföreningen vill prova att låta musikanterna få mer tid att spela på, något som flera besökare framfört önskemål om.

Liksom tidigare får man bara spela två år i rad på festivalen. Syftet är att undvika förutsägbarhet, men ingen regel utan undantag och ett sådant har på allmän begäran gjorts för Second Line Jazzband.

Det konstnärliga rådet, som har i uppdrag att komponera programmet, har länge strävat efter föryngring på scenerna. Stefan Edenborg menar att medelåldern nu är ungefär som den bör vara.

– Vi har försökt priori– tera unga som valt att spela i den här genren.

Däremot vill han fort– farande se ännu fler ungdomar i publiken och en tanke är att skapa möjligheter för dans. Andra festivalarrangörer runt om i världen tycker sig ha märkt ett ökat intresse för dans till tradjazz, och kanske finns ett slumrande sådant även i Hällevik.

– Det är ju trots allt dansmusik som spelas, säger Stefan Edenborg.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.