1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Den nya borgerliga regeringen vill stoppa en planerad lagändring i arbetsrätten. Det upprör förre s-riksdagsmannen Christer Skoog från Sölvesborg.
Sölvesborg • Publicerad 25 september 2006
Foto:staffan lindbom kritisk. Christer Skoog ogillar alliansens förslag att återgå till tidigare las-regler.
Foto:staffan lindbom kritisk. Christer Skoog ogillar alliansens förslag att återgå till tidigare las-regler.Foto: 

- Det är ett hån mot alla de som sitter och väntar vid telefonen på att en arbetsgivare ska ringa, säger han till Sydsvenskan.

Christer Skoog är ledamot av riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Enligt tidningen vill alliansen stoppa en lagändring som socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet beslutade om i maj. Lagändringen ska träda i kraft den 1 juli nästa år och innebär att om man har varit vikarie i sex månader har man automatiskt förtur om ett nytt jobb dyker upp på arbetsplatsen. Enligt Sydsvenskan i lördags vill de borgerliga ledamöterna arbetsmarknadsutskottet nu avskaffa den nya lagen innan den ens har hunnit träda i kraft. Slopandet av det nya lagen finns också med i den rapport som alliansens tillväxtarbetsgrupp lade fram i våras.

En återgång till den gamla las-tiden är bara en av många förändringar som alliansen vill genomföra.

Bland annat föreslås att den lag ska försvinna som säger att deltidsanställda efter en viss tid ska ha rätt att arbeta heltid.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.