1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Servicen utarmas fullständigt"

Det finns planer på att halvera personalen på försäkringskassan i Sölvesborg.
I dag jobbar 16 personer på kontoret, men tanken är att åtta av tjänsterna ska flyttas till Karlshamn.
Sölvesborg • Publicerad 14 september 2001

Som BLT kunde berätta i tisdags vill försäkringskassan i Blekinge skapa ett resurscentrum i Karlshamn, dit stora delar av verksamheten i västra Blekinge koncentreras. Samtidigt drar man in på tjänsterna i Sölvesborg och Olofström. Kontoren där ska i stället fungera som servicepunkter.

Den 1 oktober ska försäkringskassan i Blekinge ha ett styrelsemöte, och först då kan ett beslut tas. Redan nu har dock berörd personal fått information om att de ska flytta.

Inga uppsägningar

- Det handlar om omplaceringar i första hand. Några uppsägningar har vi inte fått någon information om, säger Eva Assarson, kontorsansvarig på försäkringskassan i Sölvesborg.

Kundtjänsten och de som jobbar med rehabiliteringsfrågor blir kvar i Sölvesborg, medan de som jobbar med sjukdom och handikapp eller familjefrågor flyttas.

- Det här utarmar servicen fullständigt. I vår verksamhet är mötet med kunden det viktiga, och geografisk närhet underlättar hanteringen. Människor kommer inte längre få den service de har rätt att få, säger Eva Assarson.

Planer på riksnivå

Omplaceringarna är ett resultat av planer på riksnivå om att koncentrera vissa delar av försäkringskassans verksamhet till ett fåtal platser i landet. Ännu har dock inget beslut tagits i frågan, och omorganiseringen kan genomföras tidigast vid årsskiftet.

Vad som kommer att ske med försäkringskassans kontorslokaler är fortfarande oklart. Redan tidigare har det förekommit diskussioner om att knyta an någon annan verksamhet som kunnat dela lokalerna med försäkringskassan.

- Jag vet att det pågår förhandlingar med hyresvärden. Kanske är det möjligt att minska lokalen vi har, så att vi slipper flytta kontoret, säger Eva Assarson.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.