1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Rostjuv på koloniområde

Vem är det som gräver upp och stjäl rosor på Sjubökelyckans koloniområde?
– Den skyldige visar prov på mycket dålig stil, säger Anders Alexson, en av de 41 koloniägarna.
Sölvesborg • Publicerad 2 september 2010
Vem stjäl rosor på Sjubökelyckans koloniområde? Förre polismannen Anders Alexson är en av de drabbade men här inspekterar han marken där Anna-Stina Hurtig blivit av med sina rosklenoder.
Vem stjäl rosor på Sjubökelyckans koloniområde? Förre polismannen Anders Alexson är en av de drabbade men här inspekterar han marken där Anna-Stina Hurtig blivit av med sina rosklenoder.Foto: Lars Ohlsson

Under den senaste tiden har tjuven slagit till minst två gånger på koloniområdet intill järnvägen. Anders Alexson har blivit av med två rosor och det märkliga i sammanhanget är att tjuven mycket noga har gjort i ordning efter sig och städat marken där blommorna stått.

Än värre drabbad är Anna-Stina Hurtig. Hon har blivit bestulen på tio rosor, fem vid första tillfället och lika många andra gången.

– Jag köpte min kolonistuga för fem år sedan och jag hade en plan, en dröm, om en egen rosengård, berättar hon.

– Men nu har tjuven tagit drömmen ifrån mig.

Hon berättar att hon köpt speciella rosor, gärna engelska, och att ingen av dem kostat henne under 200 kronor styck.

– Nu är klenoderna borta. Resten av rosorna grävde jag själv upp i helgen och flyttat till ett annat ställe, säger A-S Hurtig.

Hon uppger att rosorna har varit hennes passion och att hon är väldigt ledsen över det som hänt. Lika lite som Anders Alexson har hon någon aning om vem den skyldige är.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.