1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Rörligt elpris 2012

Sölvesborg • Publicerad 21 februari 2013

53 elhandlare erbjöd rörligt pris i elområde 4 under 2012 och rapporterade in prisuppgifterna månadsvis till Energimarknadsinspektionen. Sölvesborg Energi placerar sig på jumboplats med allra dyrast erbjudande.

1. Telinet Energi AB

2. Skånska Energi Marknad AB

3. Karlstads Energi AB

4. Wallenstam NaturEnergi AB

5. AB Helsinge Elhandel

28. Affärsverken Energi Karlskrona AB

38. Karlshamn Energi Elförsäljning AB

53. Sölvesborg Energi AB

Fotnot: För varje månad rankas elhandlaren med det lägsta priset som etta, nästa som tvåa, och så vidare. Därefter beräknas den genomsnittliga rankingen över året. Denna metod fångar upp elhandlarens förmåga att vara billigare än sina konkurrenter, oavsett vilket generellt prisläge som gäller.

Bolag som har lämnat uppgifter vid färre än sex tillfällen ingår inte i Villaägarnas rapport. I första sammanställningen uteblev Sölvesborg Energi för att bolagets inrapportering varit bristfällig. BLT har beställt en extra körning som inkluderar det kommunala bolaget.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.