1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

I strålande promenadväder arrangerades i lördags Riksmarschen, och till skillnad från tidigare år var allt koncentrerat till en enda dag. Många passade på tillfället till en stärkande promenad.
Sölvesborg • Publicerad 24 september 2001

På nio olika ställen i Sölvesborgs kommun, till och med på Hanö, arrangerades Riksmarschen för cancerforskningen.

- Det här missar vi aldrig, syftet med Riksmarschen är gott och då måste man ställa upp, kommenterade Otto och Ethel Kopatsch, som BLT träffade på tillsammans med Jarl-Erik och Britt Berg vid slottsruinen.

J-E Berg berättade att han gick Riksmarschen redan på 1940-talet, i samband med skolgång i Mörrum och då var det, fortsätter Berg, "man ur huse" som gällde.

I centrum skedde starten vid Rimi. Där fanns Korpens Nils-Birger och Krister Svensson, ordförande respektive vice ordförande, på plats med startkort, bingolappar och äpplen till deltagarna.

En nöjd korpbas

Nils-Birger var mycket nöjd, han hade skickat iväg överraskande många på den cirka tre kilometer långa rundan och han gladdes speciellt över det fina promenadvädret; det var varken för varmt eller för kallt.

För om åren tävlade landets kommuner mot varandra i Riksmarschen, det gällde att få så många som möjligt att gå i förhållande till invånarantalet och Sölvesborg låg alltid i Blekingetopp.

Gick för första gången

Numera är deltagarsiffran i stort sett ointressant och den räkning som sker äger rum någon av de kommande dagarna.

Trots att Riksmarschen funnits i många år var det i lördags premiär för Sölvesborgsparet Bertil och Elisabeth Schultz. De lovade att ta det lugnt, speciellt som Elisabeth hade ett fotskada att dras med. Men efter klartecken från sjukgymnasten bestämde hon sig ändå för att ställa upp.

Förutom i centrala Sölvesborg arrangerades Riksmarschen i Siretorp, Hällevik, Nogersund, Hörvik, Lörby, Norje, Kylinge/Bjäraryd samt på Hanö.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.