1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ren byggboom i Sölvesborg

- Jag ser det här som ett hedersuppdrag. Det säger Olle Olsson (s) som tagit över som ordförande i byggnadsnämnden samtidigt som byggandet i Sölvesborg ligger på rekordnivå.
Sölvesborg • Publicerad 26 januari 2007
rutinerad byggherre. Skolvaktmästaren Olle Olsson är en rutinerad politiker med 30 år i socialdemokratins tjänst. Nu kröner han sin politiska gärning med att vara ordförande i byggnadsnämnden i en period när det byggs hus i Sölvesborg som aldrig förr. Foto: lars ohlsson
rutinerad byggherre. Skolvaktmästaren Olle Olsson är en rutinerad politiker med 30 år i socialdemokratins tjänst. Nu kröner han sin politiska gärning med att vara ordförande i byggnadsnämnden i en period när det byggs hus i Sölvesborg som aldrig förr. Foto: lars ohlssonFoto: 

Att tala om en lokal byggboom i Sölvesborg är ingen överdrift. Byggnadsnämnden beviljade inte mindre än 63 bygglov för enbostadshus förra året.

Det kan jämföras med 28 bygglov året innan och 17 år 2004.

- Det är väldigt positivt och jag tror det fortsätter på den inslagna vägen även i år och kommande år, kommenterar byggnadsnämndens färske ordförande Olle Olsson.

Exploderade Den främsta anledningen till fjolårets toppnotering kan läsas Kämpaslättens villaområde. Där är nu alla 50 tomterna sålda. Många fick bygglov 2006 och på resten av tomterna beviljas bygglov i år.

- Det området exploderade ju under fjolåret, säger Olle Olsson.

- Men det byggdes ju en hel del även i Hällevik, Sandviken, Valjeviken och Krokås.

Personligen var byggnadsnämndens ordförande, precis som många andra Sölvesborgare, tveksam i början till hussatsningen på Kämpaslätten som för drygt tio år sedan byggdes som ett industriområde. Men det visade sig bli en fullträff.

- Jag är överraskad, det erkänner jag gärna.

Nästa projekt Det stora byggprojektet i Sölvesborg de kommande åren blir området på Sölvesborgsvikens östra sida. Olle Olsson räknar med att de första byggloven hamnar på nämndens bord under 2009. Sedan hoppas han att byggloven för det området ska beviljas under flera års tid.

Olle Olsson är välkänd vaktmästare på Bokelundsskolan och satt de fyra senaste åren som vice ordförande i byggnadsnämnden. Nu har han

efterträtt Åke Mattisson som ordförande.

- Jag ser det som ett hedersuppdrag och som en mycket stimulerande chans att få vara med när Sölvesborg växer så här snabbt, påpekar Olle Olsson.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.