Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Recept: Griljering till julskinka

Griljering krävs för en klassisk julskinka. Detta recept passar till en julskinka på cirka fyra kilo.
Publicerad 12 december 2019
Se till så att griljeringen täcker hela skinkan.
Se till så att griljeringen täcker hela skinkan.Foto: Bo Åkesson

Ingredienser

2 ägg

Annons

1 msk skånsk senap

2 msk majsstärkelse

2 msk flytande honung

Salt och peppar efter smak (man kan även ha i lite kryddpeppar om man vill)

Ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på cirka 225 grader.

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Häll det sedan över julskinkan som du antingen köp färdigkokt eller som du själv tillagat. Se till att du får det över hela skinkan. Strö sedan över ströbröd. Griljera skinkan mitt i ugnen i tio minuter.

Tips: När du ska köpa en julskinka titta efter dem med mest fett. Låt fettet sitta kvar, det ger mycket smak.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons