1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Politiker sa nej till bridge på schemat

- Varför ska politikerna gå in och peta i elevernas individuella val. Vill de spela bridge så bör de få göra det, säger moderata skolpolitikern Ingrid Christensen.
Men moderaterna stod ensamma när gymnasieförbundet avgjorde frågan om bridge eller inte på Furulundsskolan och de förlorade.
Sölvesborg • Publicerad 27 april 2002

Det finns ett betydande intresse för bridge på gymnasiet. 25 elever har denna sysselsättning som sitt förstahandsval och skolledningen har ansökt om att få starta en kurs.

Koppling till arbetslivet

Men gymnasieförbundets majoritet gick inte på den linjen vid sitt senaste sammanträde. Ordföranden Bengt Johnsson förklarar:

- En kurs måste ha koppling till arbetslivet och till arbetsmarknadens krav och ska också kunna anknyta till eftergymnasial utbildning. I detta fall är kopplingen för svag.

Ingrid Christensen har svårt för det argumentet eftersom det finns en kurs i exempelvis Bordsdekorationer. För att inte tala om Mat för fest och vardag, Meka med din bil med mera.

- Vad har bordsdekorationer för högskolekoppling, frågar sig Christensen.

Det blev trots det ett tämligen kompakt nej till bridge från politikerna. Kristdemokraten avstod från att rösta och kvar som försvarare av kortspel på schemat stod endast två moderater.

Begärde votering

- Jag begärde votering eftersom jag hoppades att åtminstone någon socialdemokrat eller vänsterpartist skulle visa lite sunt förnuft, säger Ingrid Christensen som inte själv spelar bridge men väl hävdar att spelet tränar hjärnan, skärper tanken och stärker den sociala samvaron.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.