1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Politiker bråkade om barn

Frågan om huruvida barnomsorg passar sig i tingshuset vållade kvällens längsta debatt när fullmäktige sammanträdde i går, och det utan att ens stå på dagordningen.
Sölvesborg • Publicerad 1 november 2005

Den planerade förskoleavdelningen i tingshusets suterrängplan har stötts och blötts genom hela den kommunala beslutsprocessen. I går kom den åter att stå i centrum när kommunfullmäktige skulle ta upp kompletteringsbudget 3.

Bakgrunden är att kommunen behöver 20 nya förskoleplatser och barn- och utbildningsnämnden har därför beslutat att satsa 450000 kronor på att rusta upp tingshusets souterrängplan för ändamålet.

Detta har oppositionen motsatt sig och i stället vill den ha förskolebarnen på Asplyckan. Asplyckans fritidsbarn skulle i stället inrättas provisoriskt i tingshuset i väntan på att kommunens utredning om barnomsorgens lokalbehov blir färdig.

Enligt oppositionen skulle denna lösning bli billigare och mer förenlig med donationsbrevet som säger att tingshuset ska fungera som kulturhus.

Men majoriteten ansåg att så länge inte oppositionen styrkte sitt förslag med kostnadsberäkningar var det inte aktuellt. Därför togs kompletteringsbudgeten och med den tingshusets nya förskoleavdelning.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.