GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Planerar prideparad nästa år

Styrelsen för Karlskrona Pride har beslutat att arrangera en prideparad i Sölvesborg nästa år. Det bekräftar ordförande Sophia Ahlin för SVT Blekinge.
Sölvesborg • Publicerad 14 september 2019 • Uppdaterad 14 september 2019
Bilden hämtad från Prideparaden i Karlskrona 2017.
Bilden hämtad från Prideparaden i Karlskrona 2017.
Foto: Andreas Blomlöf

Sophia Ahlin, ordförande i Karlskrona Pride och vice förbundsordförande i Öppna moderater, är en av de som reagerat kraftigt mot den nya flaggpolicy som Samstyret i Sölvesborg beslutat att införa. Beslutet innebär att det bara ska vara tillåtet att flagga med svenska flaggan och kommunvapnet på Sölvesborgs kommunala flaggstänger och byggnader.

SVT Blekinge var först med att rapportera om planerna på ett pridetåg i Sölvesborg nästa år.

Sophia Ahlin beklagade beslutet i Sölvesborg i en intervju för BLT under fredagen och är också kritisk till de egna partikamraterna i Moderaterna som ställt sig bakom beslutet att stoppa prideflaggan.

Till SVT Blekinge säger Ahlin så här om planerna på en prideparad:

– Det blir på fredagen under Prideveckan. På lördagen kör vi som vanligt i Karlskrona. Beslutet är redan fattat i vår styrelse, säger hon.

Lotta AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.