1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Planer för hamnen i Hörvik

Sölvesborg • Publicerad 26 mars 2013

Platsen för den aktuella parkeringen anges som park eller plantering i detalj­planen från 1971.

Bygglovet från 1998 godkänner ett parkeringsområde för 25 fordon.

Föreningen sätter numera stopp vid nio husbilar för att även personbilar ska kunna parkera. Ett antal som en av de klagande, i brev till kommunen, har ansett vara rimligt.

2008 påbörjades en översyn av det befintliga strand- och parkområdet i Hörviks hamn. I augusti förra året beslutade byggnadsnämnden att bryta ut fritidsbåtsdelen med förtur för att se över bland annat vinter­förvaring av båtar. En fråga som skapar missnöje under den del av året då hus­vagnarna befinner sig på ­annan plats.

I januari i år konstaterade byggnadsnämnden att tre vinterupplagda båtar inte kräver bygglov. Ett beslut som överklagades till länsstyrelsen som beslutat att få båtar inte kräver bygglov för båtupplag men om det rör sig om så många som nio, som de klagande numera påstår, krävs det att byggnadsnämnden prövar ärenden igen.

De klagande för fram att föreningen i en ansökan till Vattendomstolen i Växjö ska ha uppgivit att all förvaring skulle ske på en särskild plats cirka en kilometer väster om hamnen.

På kommunens webbplats informeras det om följande ställplatser:

Torsö gästhamn – sex platser

Sölvesborgs golfklubbs stugby

Yndegårdens vandrarhem

Quick stop erbjuds på Hälleviks camping

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.