1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Patrik Lundberg majtalar i hemstaden

Årets 1 maj-talare i Sölvesborg är författaren och journalisten Patrik Lundberg.
– Jag är mycket stolt och glad att jag får prata inför sölvesborgarna i min hemstad, säger han.
Sölvesborg • Publicerad 23 april 2013
Foto: 

Det var inte utan viss tvekan som Patrik Lundberg tackade ja till att bli årets huvudtalare den 1 maj. Han fruktade att åhörarna skulle uppfatta honom som representant för Social­demokraterna, vilket skulle kunna skada hans journalistiska trovärdighet.

– Jag sa inte ja direkt eftersom jag ville försäkra mig om att jag kunde göra det som politiskt obunden.

För närvarande är han tjänstledig från sitt arbete på Helsingborgs Dagblad och undervisar i stället i webb-journalistik på Skurups Folkhögskola. Dessutom får han fortfarande förfrågningar om intervjuer och föreläsningar angående sin uppmärksammade debutbok, Gul utanpå, som kom ut i januari och som är en skildring av en uppväxt som adopterad i Sverige. Liksom boken ska hans majtal utgå från egna livserfarenheter.

– Jag ska tala om hur det är att vara ung på landsbygden, utbildningspolitik, arbetsmarknadsåtgärder för unga, främlingsfientlighet i stora och små städer, samt vilka utmaningar Sölvesborg står inför.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.