1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Par skrämde bort inbrottstjuvarna

Sent på torsdagskvällen ringde det upprepade gånger på dörren hemma hos paret på Tage Thottsgatan.
Inbrottstjuvarna ville försäkra sig om att ingen var hemma.
– Men vi hade full uppsikt över dem hela tiden, berättar kvinnan som bor i huset.
Sölvesborg • Publicerad 9 juli 2013
Inbrott kvällstid. Den senaste tiden har det varit flera inbrott och inbrottsförsök under kvälls/nattetid i Sölvesborg. I två fall har tjuvarna slagit till när det varit människor i husen.
Inbrott kvällstid. Den senaste tiden har det varit flera inbrott och inbrottsförsök under kvälls/nattetid i Sölvesborg. I två fall har tjuvarna slagit till när det varit människor i husen.Foto: 

Paret i 60-årsåldern skulle precis gå och lägga sig vid elvatiden på torsdagskvällen. Då började det plötsligt ringa upprepade gånger på dörrklockan.

Paret tittade ut genom fönstret, men valde att inte öppna eftersom de ­inte kände igen de båda männen i 25-årsåldern.

– Vi såg hur en av dem hoppade upp på en trädgårdsstol för att försöka släcka ytterlampan samtidigt som den andra tog fram någon form av brytverktyg. Då förstod vi att det var allvar, säger Birgitta som egentligen heter någonting annat.

Paret började banka på rutan samtidigt som Birgittas sambo skrek åt de ovälkomna gästerna att sticka därifrån. Då sprang de också mycket riktigt därifrån, och ut i Killebomvimlet.

– Polisen kom väldigt snabbt eftersom de hade så mycket bevakning nu under Killebom.

Eftersom paret kunde följa hela händelseförloppet från fönstret hade de också god tid på sig att notera hur förövarna såg ut.

– Polisen har sagt att vi har lämnat ett mycket bra signalement. De tror att de har fått tag i rätt gärningsmän. Det får jag säga är ganska imponerande med tanke på hur mycket folk det var i stan i helgen.

Funderar ni på att vidta några åtgärder efter detta, som att installera larm?

– Vi har larm installerat, men vi hade inte hunnit sätta i gång det ännu den här aktuella kvällen. Förövarna hade väl antagligen inte hunnit se skylten utanför.

Hur känns det nu så här några dagar efteråt?

– Det är så klart en otäck känsla när man står och kan följa hela händelse­förloppet. En sak som är skönt är att polisen har sagt till oss att de misstänkta gärningsmännen inte är hemmahörande i Sölvesborg. Då slipper man riskera att få syn på dem ute på stan.

Tobias Wahlberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.