1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

På mindre än två månader har makarna P-O och Christina Mårtensson förvandlat en gammal lagerlokal till en modern träningsanläggning. Gymmet är det första i centrala Sölvesborg.
Sölvesborg • Publicerad 12 januari 2007
Foto:bo åkesson Gymägare. I går var det invigning för gymmet som P-O Mårtensson startat tillsammans med sin maka Christina. Gymmet är det första i centrala Sölvesborg.
Foto:bo åkesson Gymägare. I går var det invigning för gymmet som P-O Mårtensson startat tillsammans med sin maka Christina. Gymmet är det första i centrala Sölvesborg.Foto: 

Det har inte varit mycket till julefrid för makarna Mårtensson. Större delen av helgerna har de tillbringat med pensel och hammare i hand. Lagerlokalen bakom Nordea har genomgått en grundlig renovering och fyllts med olika träningsredskap.

- Det har varit alldeles för mycket. Ingen julhelg och ingen nyårshelg, säger P-O Mårtensson.

I går invigdes deras nya gym och många nyfikna sölvesborgare fanns på plats. En av dem var krögaren Salvatore Trudu.

- Jag har tänkt börja träna. Jag jobbar i en stressig bransch och det är viktigt för mig att komma ifrån och koppla av, säger han.

Fyra instruktörer ska inledningsvis arbeta i gymmet.

P-O Mårtensson har fått många förfrågningar om gymmet, både från privatpersoner och företag, och tror på dess framtid.

För att även locka folk som aldrig förut hanterat en skivstång har gymmet beslutat att testa en del nya grepp. Till exempel är lördagsförmiddagarna reserverade för kvinnor.

- Det finns en attityd att det är en viss typ av folk som tränar på gym. Är man en kvinna över 40, och kanske lite överviktig, vågar man kanske inte riktigt gå till ett gym. Det är en målgrupp som vi tänkt att vi vill ge lite extra, säger Christina Mårtensson.

Gymmet är en ny verksamhetsgren för företaget Lotus Rehabilitering, som Christina och P-O Mårtensson startade 1999.

Företaget sysslar med rehabilitering av personer med drog- eller alkoholproblem och har länge velat använda fysisk träning som verktyg. Eftersom de inte hittade någon lämplig träningsanläggning i Sölvesborg tog de saken i egna händer.

Men gymmet är inte bara till för Lotus kunder.

- Det här ska vara ett gym för alla, säger Christina Mårtensson.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.