1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Över tio år lång träta om tillstånd för Sweden Rock

Sölvesborg • Publicerad 8 maj 2014

Sweden Rock betraktar sedan många år tillbaka hela sitt festivalområde som en enda, 60 000 kvadratmeter stor, servering. Besökarna måste därmed inte hålla sig till särskilda tält eller inhägnader för att få njuta av öl, vin eller cider, utan kan slå sig ner var helst de behagar.

Friheten uppskattas av besökarna och minskar riskerna som kan uppkomma när många berusade personer trängs på en liten avgränsad yta. Samtidigt försvåras kontrollen över rusdryckerna, som i värsta fall hamnar hos minder­åriga och överförfriskade.

Lagstiftningen anger inte hur stort ett serverings­område får vara, bara att det ska vara avgränsat och överblickbart.

Sölvesborgs kommunalråd Heléne Björklund (S) och hennes företrädare, tillika partikamrat, Jens Åberg har i alla år bedömt att festivalområdet uppfyller dessa krav. Den egna alkoholhandläggaren har gjort en annan tolkning, men inte fått något gehör för sin uppfattning.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.