1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Optimism i jolleklubben

I februari fick optimistjolleklubben Timan ett efterlängtat bidrag.
Nu har pengarna investerats.
Och klubben har vind i seglen de närmaste 20 åren.
Sölvesborg • Publicerad 16 juni 2004
Nytillskott i klubben. Tio nya optimistjollar har tryggat Timans existens de närmaste 20 åren. Jollarna, som kostade 15 000 kronor styck, kunde köpas in tack vare ett bidrag från Balkenhausfonden.
Nytillskott i klubben. Tio nya optimistjollar har tryggat Timans existens de närmaste 20 åren. Jollarna, som kostade 15 000 kronor styck, kunde köpas in tack vare ett bidrag från Balkenhausfonden.Foto: 

Blekinges enda renodlade optimistjolleklubb bjöd på jordgubbstårta i går kväll och trots stormstyrkor och omöjligt segelväder utanför klubblokalen var det bara glada miner i klubbstugan.

De nya jollarna hade dykt upp, tack vare det bidrag som föreningen fick från Balkenhausenfonden i våras.

- De nya optimistjollarna har räddat föreningens existens de närmaste 20 åren. Det är ungefär så lång tid en jolle håller, säger Jerry Håkansson, ordförande i Timan.

Start för segelskola

Tanken var att låta någon av föreningens yngre förmågor ge sig ut på en segeltur i går kväll. Men väder och vind var inte på de unga segelvännernas sida.

- Som vanligt är vädret sportens stora dilemma. Vi får göra ett nytt försök en annan dag, säger Jerry Håkansson, som hoppas på normala vindstyrkor på söndag då årets segelskola startar.

De senaste åren har medel från Balkenhausenfonden använts till olika kulturella gärningar.

Satsar på ungdomen

Därför var det naturligt att ge bidraget till en idrottsförening som satsar helhjärtat på barn- och ungdomsverksamhet, menade kommunalrådet Jens Åberg (s) som var inbjuden till tisdagskvällens enkla ceremoni vid Valjeviken.

Balkenhausens samfond stiftades av John, Thor, Rolf, Hildegard och Ebba Balkenhausen som var barn till Andreas Wilhelm Balkenhausen (1813 - 1902), en på sin tid förmögen grosshandlare i Sölvesborg.

Fonden förvaltas av en stiftelse sedan 1996.

christian.hylse@blt.se

0456-788 43

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.