1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Omplaceringar inte klara

Försäkringskassan har ännu inte beslutat hur många tjänster som kommer att flyttas från kontoren i Sölvesborg och Olofström.
- Vi har inte kommit så långt i beslutsprocessen, säger Rolf Lindberg, direktör för Försäkringskassan i Blekinge, efter måndagens styrelsemöte.
Sölvesborg • Publicerad 3 oktober 2001

Som BLT tidigare berättat ska försäkringskassans verksamhet rationaliseras.

Tanken är att ett resurscentrum för Karlshamn, Sölvesborg och Olofström ska skapas i Karlshamn, samtidigt som tjänster från Sölvesborg och Olofström flyttas dit.

Inget beslut än

- Det kommer säkerligen att bli några tjänster som flyttas, men styrelsen har inte tagit några beslut i den vägen än, säger Rolf Lindberg.

Tidigare har det dock spekulerats i att hälften av de 16 tjänsterna i Sölvesborg, och ett par av de 18 i Olofström, kan komma att flyttas.

Oron har därför varit stor på försäkringskassan i Sölvesborg, och personalen har befarat att servicen kommer att utarmas fullständigt.

Spekulationer

- Hur många tjänster som flyttas är rena spekulationer. Vi har sagt är att kundtjänstfunktionen ska utökas och att rehabiliteringsärenden ska behandlas i alla kommuner. Övrig service kommer att finnas tillgänglig efter tidsbokning, säger Rolf Lindberg.

Den tänkta omorganisationen är ett resultat av planer på riksnivå om att koncentrera vissa delar av försäkringskassans verksamhet till ett fåtal platser i landet.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.