1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nytt inbrott hos miljonär

Den välkände företagsledaren och mångmiljonären Kurt J Johansson har fått sitt exklusiva hem i Mjällby rånat och genomsökt av tjuvar. Eftersom Johansson är på semester utomlands har tjuvarna i lugn och ro kunnat genomsöka huset sedan de kopplat bort larmet.
Sölvesborg • Publicerad 7 januari 2002

Inbrottet upptäcktes av det vaktbolag som Mark IV-direktören Kurt J Johansson engagerat för bevakning och säkerhet av familjens bostad i Mjällby.

Tjuvarna hade använt en stege för att nå ett sovrumsfönster på ovanvåningen som bröts upp. Väl inne i huset lyckades tjuvarna koppla bort larmet på en mängd olika ställen.

Enligt polisen har tjuvarna genomsökt i stort sett hela huset. Lådor stod öppnade liksom skåpsdörrar när polisen anlände och det låg smycken spridda på golvet.

Är på semester

Omfattningen av inbrottet är än så länge oklar eftersom familjen Johansson är på semester utomlands sedan julhelgen och väntas hem först i morgon tisdag.

I källaren påträffade tjuvarna ett kassaskåp i vilket det bland annat förvarades matsilver utöver det vanliga. Senare har kassaskåpet påträffats öppnat, tömt och slängt på Ryssberget.

Britta Nylin är storföretagaren Kurt J Johanssons privatsekreterare sedan många år och hon säger till BLT att Johansson är informerad om inbrottet men att familjens hemkomst på tisdag sker enligt planerna.

Inbrottet skedde mindre än två månader efter att Kurt J Johansson firat sin 60-årsdag med en minst sagt storslagen fest på Hanöhus med gäster från hela världen och rikskända artister.

Curt Lagerberg först

Kurt J Johansson är för övrigt den andre direktören och mångmiljonären i Sölvesborgs kommun som haft tjuvbesök det senaste halvåret.

I somras var det Curt Lagerberg i Norje som drabbades av tjuvar. Såväl Lagerberg som hans sambo och en 15-årig son överfölls och bakbands av maskerade tjuvar när de låg och sov.

Genom att slå och misshandla Curt Lagerberg tvingade tjuvarna till sig nycklarna till kassaskåpet som tömdes. Rånet är fortfarande ouppklarat.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.