1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nymölla satsar på tvättlinje

Nu satsar ledningen för Nymölla Bruks massafabrik 105 miljoner kronor i två stora investeringar. Det rör sig om en ny tvättlinje med tillhörande silning.
Sölvesborg • Publicerad 4 april 2003

Tvättlinjen, som är från 1972, är utsliten och skall bytas ut. Enligt ett pressmeddelande från företaget, som har 900 anställda, kommer den nya tvättlinjen att bli betydligt effektivare och det innebär positiva effekter på både extern miljö i form av utsläpp till Hanöbukten och på arbetsmiljön.

Dessutom innebär den nya linjen att en mindre mängd vatten kommer att behövas för att rena massan. På tvättlinjen tas koklut från kokeriet bort, massan renas och kokkemikalier återanvänds. 98 procent av kokkemikalierna återvinns och linje 2 är produktionslinjen för långfibrig massa, så kallad barrvedsmassa.

Tvättlinjen byts ut samtidigt som pappersmaskin 1 byggs om i början av 2004 och denna investering är, som BLT tidigare berättat, på 210 miljoner kronor.

För att höja kvaliteten och öka effektiviteten i produktionen av företagets storsäljare, formatskuret MultiCopy-papper, kommer pappersmaskinen att moderniseras och enligt företaget är avsikten att kvalitets-utveckla detta kontorspapper och behålla en ledande position på marknaden för dokumenttryckpapper.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.