1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nu läggs fallet ner

För knappt två månader sedan bröt sig någon in i duvslaget i familjen Alexsons trädgård och dödade 27 duvor.
En person har förhörts, men eftersom denne nekar har polisen nu lagt ner utredningen.
Sölvesborg • Publicerad 12 november 2005

På kvällen den 15 september gjorde 14-årige Tobias Alexson en makaber upptäckt. Någon hade tagit sig in i duvslaget och tagit död på alla hans 27 duvor. Dessutom hade tre marsvin fått sätta livet till och ytterligare några var försvunna.

Spaning utan resultat

Polisen tog allvarligt på händelsen och avsatte personal för utredningsarbetet, men spaningarna resulterade inte i något konkret och därför lades utredningen ner i förra veckan.

-Vi kom ingen vart med det ärendet, säger Tommy Eriksson på polisens kriminalenhet i Karlshamn.

Han bekräftar att en person har hörts i ärendet, men eftersom denne nekar till brottet och bevis saknas finns inte mycket att göra.

Har fått nya duvor

Tobias Alexsons pappa Joakim hade hoppats att fallet skulle klaras upp, men trots att gärningsmannen fortfarande går fri är han inte orolig för de nya duvor som Tobias fått i gåva av fågelintresserade runt om i länet.

-Jag har vidtagit åtgärder. Djuren har inget jättevärde pengamässigt men betyder mycket för oss, säger Joakim Alexson.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.