1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nu har folkfesten landat

Årets Killebom är i gång!
På onsdagen gick sölvesborgare och besökare man ur huse för att fynda loss på marknaden, eller bara flanera runt en stund och insupa atmosfären från folkfesten.
Sölvesborg • Publicerad 4 juli 2013
Carina Johansson köpte isterband och vitlökskorv av Peter Grüner.
Carina Johansson köpte isterband och vitlökskorv av Peter Grüner.Foto: 
Färgglada. Popa Ibolya och Anne-Marie Eriksson har passat på att slå till på färgglada kläder.
Färgglada. Popa Ibolya och Anne-Marie Eriksson har passat på att slå till på färgglada kläder.Foto: Lena Ehring

Det är möjligen vädret som kan variera lite från år till år.

Man behöver nog inte ens ha besökt Killebom tidigare för att man skulle belönas med omfattande deja vu-känslor under sitt besök på onsdagens marknad som traditionsenligt inleder Killebom. Allt som skulle finnas där fanns också där.

Här hade vi karusellerna, tufftuff-tåget, langos­vagnarna, lakritsremmar, t-shirts med tryck, blommiga klänningar, heliumballonger och korvar i flera olika smaker.

Men av folktillströmningen att döma så behöver heller ingenting förändras. Det gäller dock att hålla koncentrationen på topp för att inte tappa bort sitt sällskap, och för att inte bokstavligen trampa någon på tårna.

Tobias Wahlberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.