1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nu är Kajsas blogg stekhet

Den nyblivna studenten Kajsa Svensson har mycket på gång. Hon har varit i väg på en två veckor lång fotoresa i Kalifornien. Dessutom uppmärksammades hennes blogg nyligen i Veckorevyn.
Sölvesborg • Publicerad 10 juli 2013
Foto: 
Kajsa Svensson har nyligen kommit hem från en fotoresa i Kalifornien. Hon bär alltid med sig en systemkamera för att kunna fota.
Kajsa Svensson har nyligen kommit hem från en fotoresa i Kalifornien. Hon bär alltid med sig en systemkamera för att kunna fota.Foto: Charlotte Nilsson

Sölvesborgstjejen Kajsa Svensson drömmer om en framtid inom modemagasinsvärlden. Äventyret som hon har varit ute på de senaste veckorna kan säkert vara en bra start i karriären.

– Jag åkte på en rundresa i Kalifornien tillsammans med 22 andra fotointresserade från hela landet, säger Kajsa Svensson.

Hon berättar att deltagarna fick olika uppgifter varje dag för att utveckla fotokunskaperna.

– När vi var i Las Vegas var det till exempel nattfotografering med långa slutartider. Någon annan dag skulle vi ta snabba ögonblicksbilder på ­gatan med kort skärpedjup.

Många av bilderna från USA-resan visas på Kajsas egen blogg, som annars har en inriktning mot mode. Bloggen har också nyligen uppmärksammats av Veckorevyn.

– Jag blev kontaktad av en tjej som jobbar där och som berättade att hon ville skriva lite om mig och min blogg. Det är jätteroligt!

Vem är det som tar bilderna på bloggen där du själv är med?

– Det är olika personer. Mamma, syster, pojkvän och kompisar.

Till hösten hoppas Kajsa Svensson komma in på media management-programmet på Linnéuniversitetet i Kalmar. Under sommaren ska hon jobba i mammas klädbutik, men också göra en del fotojobb åt Sölvesborgshem.

Kajsa Svenssons blogg har blivit uppmärksammad av Veckorevyn.

Hon har ungefär 1 500 unika besökare i veckan, bland annat från Ukraina.

Hennes webbadress är www.kajsasven.se.

Tobias Wahlberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.