1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nobbar landstingsledning

Efter många om och men har ledarna för namninsamlingen "Karlshamn akutsjukhus 24 timmar/dygn" bjudits in till överläggningar med den politiska ledningen för Blekinge landsting.
Sölvesborg • Publicerad 19 oktober 2001

- Troligen går vi inte dit, säger Mjällbybon Kjell Hallberg som drog igång namninsamlingen för ett halvår sedan.

Inbjudan från landstingsrådet Bernth Johnsson kom med torsdagsposten till Kjell Hallberg i Mjällby. Ledningsgruppen för namninsamlingen bjuds in till överläggningar om utvecklingen av länssjukvården i Blekinge den 2 november på Blekingesjukhuset i Karlshamn.

Tveksam

Förutom Johnsson utlovas närvaro av landstingsrådet Marie Söllström samt de båda politiska gruppledarna Bertil Måbrink (v) och Claes Jansson (mp).

Men Kjell Hallberg är tveksam, mycket tveksam.

Namninsamlingen

Anledningen är att gruppen bakom namninsamlingen två dagar tidigare, den sista oktober, ska överlämna sina namnlistor med uppemot 25 000 underskrifter samt sitt 5-punktprogram till landstingsledningen.

- Det har varit bestämt i flera månader och det vet politikerna om. Vi är inte beredda att två dagar senare sätta oss i överläggningar.

"Väger tungt"

- Nej, vi kräver skriftliga svar på våra krav. Vi har 25 000 blekingar bakom oss och det väger tungt, poängterar Kjell Hallberg.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.