1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nio personer ringde på söndagskvällen till polisen i Karlskrona sedan Kanal 5 visat ett timslångt program om turnéledaren Lelle Hildebrands försvinnande i Sölvesborg för snart fem år sedan.
- Fast några konkreta tips har vi inte fått, berättar Rolf Tanche vid Karlskronapolisen.
Sölvesborg • Publicerad 4 november 2003

När Kanal 5 på söndagskvällen sände Förnimmelse av mord ägnades hela programmet åt Lelle Hildebrands försvinnande i Sölvesborg i januari 1999. De två medier som programmet byggde på kom fram till att Hildebrand troligen mördades av flera män som han kände.

Efter programmet ringde nio personer det telefonnummer till polisen i Karlskrona som angavs.

- Vi kommer så fort som möjligt att kontakta samtliga. Även om det inte rör sig om några konkreta tips vill vi veta vad uppringarna känner till om fallet, säger Rolf Tanche vid Karlskronapolisen.

Enligt Rolf Tanche är de nio uppringarna hemmahörande runt om i södra Sverige. Fast tre av dem har 0456, det vill säga Sölvesborg, som riktnummer.

Vore en befrielse

- Vår högsta önskan är att finna kroppen. Inte minst för de anhöriga vore det en befrielse, säger Tanche som såg söndagskvällens program och beskriver det som ett bra inslag.

På Kanal 5 säger pressinformatören Helena Roslund att de nu lämnat Lelle-fallet till polisen. Hon poängterar dessutom att söndagens program hade godkänts av Lelle Hildebrands anhöriga.

Ingen vetenskap

- Det är ju lite känsligt eftersom medier är inblandade och det är ju ingen vetenskap direkt. Men vi är nöjda med programmet, säger Helena Roslund.

Hon uppger vidare att det normalt på måndagarna efter att Förnimmelse av mord sänts kvällen innan brukar ringa folk och ha synpunkter och reaktioner på än det ena än det andra. Men under gårdagen var det helt tyst.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.