1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Musikanter som firar utan noter

Vissa firar efter noter. Andra gör det hellre utan.
I samband med musikskolans 20-årsjubileum fick stråk- och blåseleverna i går spela i en gehörsensemble, och lära sig genom att lyssna istället för att läsa noter.
Sölvesborg • Publicerad 24 oktober 2001

Under veckan är musikskolans vanliga undervisning inställd, och istället avlöser olika aktiviteter varandra under dagarna. Allt för att fira att musikskolan nu fyllt 20 år.

Under måndagen fick gitarreleverna extra undervisning i Bokelundsskolans aula, och i går var det istället stråk- och blåselevernas tur att slippa några av de vanliga lektionerna till förmån för musikövningar på Musicum.

Istället för att läsa noter fick eleverna först sjunga stämmorna, sedan spela dem, och efterhand bygga på med fler och fler toner.

- Just den här låten är lättare att spela utan noter än med, förklarade Mats Andersson, ledare för gehörsensemblen och till vardags lärare vid Musikhögskolan och SMI i Stockholm, för förmiddagens blåselever.

I dag och på torsdag fortsätter firandet med bland annat underhållning av Låt- och leklaget, rockskola och ballongutsläpp.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.