1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Modebutik får ny ägare

Först hade de tänkt sig en bokhandel. Men när Britt och Kajsa Nilsson fick frågan om de ville ta över Nygrens Modebutik ändrade de planerna. På måndag tar de över efter Ann-Christine Bengtsson som drivit butiken i 20 år.
Sölvesborg • Publicerad 4 november 2005
Ägarbyte. På måndag lämnar Ann-Christine Bengtsson över Nygrens Modebutik till Kajsa och Britt Nilsson. I stället för böcker, som de ursprungligen tänkt sig, kommer de nu att sälja kläder i centrala Sölvesborg. Foto: Lennart Cromnow
Ägarbyte. På måndag lämnar Ann-Christine Bengtsson över Nygrens Modebutik till Kajsa och Britt Nilsson. I stället för böcker, som de ursprungligen tänkt sig, kommer de nu att sälja kläder i centrala Sölvesborg. Foto: Lennart CromnowFoto: Lennart Cromnow

Nygrens Modebutik har funnits i mer än 40 år, med stabil kundkrets och butikslokal i bästa läge vid gågatan mitt i staden.

-Jag var inne här och sökte jobb på 60-talet, berättar Britt Nilsson.

Letade lokal

Mycket har hänt sedan dess. Britt Nilsson driver sedan 13 år ett utbildnings- och rehabiliteringsföretag, där dottern Kajsa arbetar med ekonomi och administration.

I över ett år hade de tillsammans arbetat med idén att starta en bokhandel i Sölvesborg. Det var när de letade efter en lokal till butiken som de tog kontakt med Ann-Christine Bengtsson som tillsammans med sin make, äger flera fastigheter i centrum.

-Några lämpliga lokaler hade de inte att erbjuda. Däremot talade hon med oss om att ta över hennes egen butik, berättar Britt Nilsson.

Även om de nu bryter ny och okänd mark, har båda värdefulla erfarenheter att falla tillbaka på. Britt arbetade på EPA och i en damkonfektionsbutik på 60-talet och Kajsa har också erfarenhet av försäljning.

Får arbeta vidare

De två anställda butiken har i dag, kommer att arbeta kvar när Britt och Kajsa Nilsson tar över rörelsen och några prishöjningar är inte aktuella.

-Vi kommer att behålla butikens profil, men även utöka sortimentet för att locka fler yngre kunder, säger Kajsa Nilsson.

Samtidigt betonar båda att de inte vill konkurrera med butiksgrannarna.

-Vi vet att butikerna i Sölvesborg lockar kunder ända från Karlshamn, trots att utbudet är större där. Det är viktigt att vi handlare ser oss som ett kollektiv, understryker Britt Nilsson.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.