1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Medier: Lelle mördades

Turnéledaren Lelle Hildebrant mördades av flera män som han kände. Det hävdar de två medier som Kanal 5 anlitat i programmet Förnimmelse av mord som sändes på söndagskvällen..
Sölvesborg • Publicerad 3 november 2003

Några steg längre fram i spåren efter Lelle Hildebrant kom knappast polisutredningen under programmet. Polisen hoppades sent i går kväll att allmänheten skulle höra av sig.

Under det timmeslånga tv-programmet intervjuades såväl Lelle Hildebrants mamma som sambo. Större delen av sändningen upptogs dock av medierna Jill Petersson från Lindome utanför Göteborg och Jörgen Gustafsson från Eksjö, som vallades kring kulturföreningen Kartagos hus vid hamnen i Sölveborg där Lelle Hildebrant försvann, och kring hans sommarstuga.

Båda är övertygade om att flera män är inblandade i försvinnandet och att Lelle Hildebrant bragts om livet och sänkts i havet.

- Han utsattes för kraftigt våld, säger Jörgen Gustafsson.

Ingen av dem tror att kroppen kommer att återfinnas.

- Mordet var välplanerat och kroppen kommer inte att hittas.

Polisens ansvarige utredare Klas Sunesson i Karlskrona var med när medierna besökte Sölvesborg. Han säger att deras upplevelse är mycket vad polisen redan kommit fram till.

- Deras upplevelse är intressant. Sedan får man tycka vad man vill om medier.

Något nytt som tillför polisutredningen kunde de dock inte bidra med. Klas Sunesson hoppas fortfarande på att allmänheten ska höra av sig.

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.