1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Maskerade män rånade sovande pensionär

Mitt i natten vaknade 67-åringen upp i sin säng. Bredvid honom stod två maskerade män med kofot och vad som liknade en pistol. Rånarna tog hans kontokort och kod.
Sölvesborg • Publicerad 17 september 2010

Mellan klockan tre och fyra på torsdagsnatten slog de maskerade männen till. Med sig hade de både kofot och pistol. I alla fall liknade det en pistol, menar 67-åringen som bor i den centralt belägna Sölvesborgsvillan.

– Han är inte fysiskt skadad enligt anmälan, men naturligtvis skärrad, säger inre befäl Mattias Lundgren.

Den 67-årige mannen bor ensam i sin villa och sover på övervåningen. Det var i sovrummet som de maskerade männen överrumplade honom.

– När han vakande stod två maskerade män vid hans säng, säger Tommy Eriksson vid Karlshamnspolisen. En av dem höll i en kofot och den andra, som mannen uppfattade ett pistolliknande föremål.

Rånarna tvingade av mannen hans kontokort och koden till detsamma. Därefter försvann de.

– Vi vet inte varför de valde ut just honom, säger Tommy Eriksson om rånarnas besök. Männen var maskerade så han kunde ju inte se dem.

Den 67-årige mannen är pensionär och bor ensam i sin villa. Den ligger åt Falkvikshållet till, men inom stadsbebyggelsen.

Larmet till polisen kom klockan 04.25 och poliser från Karlshamn gav sig iväg på utryckning. Tidigt under torsdagsförmiddagen kom även en hundpatrull med till platsen. Men sökningen resulterade inte i någonting.

Sigrid Nurbo
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.