1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Mandelholmaffären dag för dag:

Sölvesborg • Publicerad 30 april 2005

13 april På kvällen kontaktas kommunalråd Jens Åberg av en kommunanställd som under ett års tid ansett sig felbehandlad av kommundirektör Östen Mandelholm.

14 april Med anledning av samtalet stänger Åberg av Mandelholm direkt på morgonen. Mandelholm får lämna ifrån sig mobiltelefon, nycklar och kontokort. Han ombeds omedelbart lämna stadshuset i väntan på internutredning.

17 april Vid ett långt samtal mellan Mandelholm och Åberg förnekar Mandelholm uppgifterna om att han skulle ha betett sig olämpligt mot en anställd. Samtidigt framkommer att Mandelholm ett och ett halvt år tidigare ljugit för Åberg och kommunstyrelsen när han fått stå till svars för synpunkter på sitt ledarskap. Åberg meddelar då att Mandelholms förtroendekapital är förbrukat och han ombeds lämna in sin avskedsansökan.

18 april Åberg går igenom ärendet med kommunens jurist och personalchef. Bedömningen görs att det inte finns saklig grund för uppsägning men att Mandelholm inte kan fortsätta sin tjänst.

22 april Efter att ha träffat en uppgörelse med kommunledningen om 20 månadslöner begär Mandelholm avsked från och med månadsskiftet april/maj med hänvisning till sviktande hälsa.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.