1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

På tisdagen brann det på nytt på Sölve industriområde. Den här gången var det en husvagn som totalförstördes.
Samme 44-åring som i förra veckan satt häktad misstänkt för mordbrand greps på nytt och fördes till polisstation.
Sölvesborg • Publicerad 2 oktober 2002

Branden inträffade vid 13.30-tiden på tisdagen. När räddningskåren kom till platsen, längst ut på Sölve industriområde, var den husvagn en 44-årig sölvesborgare bor i helt övertänd.

Den våldsamma branden berodde på att flera gasoltuber exploderat.

Fördes till förhör

Strax efter branden gick den 44-årige mannen själv fram till en ambulans som fanns på platsen. Ambulanspersonalen överlämnade därefter mannen till polisen.

Han fördes till polisstationen för förhör.

För exakt tre veckor sedan, på eftermiddagen och kvällen den 11 september, brann det två gånger i gräset intill husvagnen. Då greps 44-åringen såsom misstänkt för mordbrand och han häktades någon dag senare.

Släpptes i onsdags

I fredags skulle åklagaren väckt åtal mot mannen men hovrätten, dit 44-åringen överklagat häktningen, försatte honom på fri fot i onsdags då det enligt hovrätten inte längre förelåg någon risk för fortsatt brottslighet samt att han inte längre kunde försvåra utredningen. Men i går greps mannen på nytt.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.