1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lokala talanger ska lyftas i sommar

Fjolårets uppskattade allsångskvällar i Hällevik breddar i sommar repertoaren med lokala talanger.
– Det blir ingen talangtävling men väl en chans för lokala förmågor att stå på scen tillsammans med etablerade artister, säger initiativtagaren Mathias Andersson.
Sölvesborg • Publicerad 18 februari 2013
Chans att synas. Allsångskvällarna i Hällevik blev en succé förra sommaren. I år ges lokala förmågor chansen att glänsa under arrangemangen. ?Jag vet att det finns massor av fantastiska talanger av alla de slag där ute?, säger initiativtagaren Mathias Andersson.
Chans att synas. Allsångskvällarna i Hällevik blev en succé förra sommaren. I år ges lokala förmågor chansen att glänsa under arrangemangen. ?Jag vet att det finns massor av fantastiska talanger av alla de slag där ute?, säger initiativtagaren Mathias Andersson.Foto: Joel Sannemalm

Det enda som krävs för att få stå på scenen en av de tre måndagskvällar i sommar då Hälleviks hembygdsförening Facklan bjuder på allsångskvällar är att man anmäler sig och sedan också vågar bjuda på sig själv.

– Givetvis måste man ha en talang som är värd att visa upp. Det är krav nummer ett. Men det räcker inte, utan man måste också kunna visa upp den inför publik, säger Mathias Andersson.

Han förklarar vidare att han inte tänker släppa upp en söt liten aktör bara för att denne är söt.

– Inget om detta, sådana talanguppvisningar har sin tjusning men hör inte hemma här. Tanken med det här inslaget i allsångskvällarna är att det ska bjuda på häpnadsväckande underhållning. Och jag vet att det finns massor av fantastiska talanger av alla de slag där ute. Nu hoppas jag bara att de tar chansen och träder fram.

I övrigt förklarar han att året allsångskvällar kommer att gå i samma anda som fjolårets.

– Det blir precis som i somras ett gratisevenemang där vi blandar etablerade artister och allsång med lokala. Och så är det till min egen stora personliga glädje jag som fått äran att leda allsången även i år, säger han och skrattar.

Vilka artister som kommer att dyka upp de tre måndagskvällarna i juli vill Mathias Andersson där­emot inte berätta.

– Just nu vill jag inte avslöja mer än att det allt som allt kommer att bli tre riktigt häftiga kvällar, säger han.

Här kan du läsa mer och anmäla dig!

Johan Lenell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.