1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lokala krögare står för torgserveringen

Joakim Rodin på Restaurang Altona och Tony Jeppsson på Kajutan i Hörvik står för serveringen och håller i programmet vid torget under Killebomfestivalen i sommar. Årets arrangemang kommer att bjuda på en hel del nytänkande, lovar de.
Sölvesborg • Publicerad 30 april 2005
Övar för Killebom. Johan Persson serverar Tony Jeppsson, Joakim Rodin och Nils Karlsson som en försmak av vad som ska hända på torget under Killebomfestivalen. Foto: Bo Åkesson
Övar för Killebom. Johan Persson serverar Tony Jeppsson, Joakim Rodin och Nils Karlsson som en försmak av vad som ska hända på torget under Killebomfestivalen. Foto: Bo ÅkessonFoto: Bo Åkesson

En stor, hög scen placeras intill Ritz konditori. Artisterna kommer att kunna ses långt nere på Södergatan. Ännu en scen byggs inne i serveringstältet på andra sidan av torget.

-Det ena evenemanget kommer att avlösa det andra, lovar krögaren Joakim Rodin på Altona.

Årets Killebomfestival kommer att hållas mellan 6 och 10 juli och som vanligt är torget och hamnen centrum för de allra flesta aktiviteterna.

Nappade direkt

I fjol var det rikskända Wallmans salonger som ansvarade för serveringen på torget, men kultursamordnare Nils Karlsson är mycket positiv till att lokala krögare i år tar över värdskapet.

-Jag nappade direkt på deras förslag. Upplägget känns gediget. Nu är jag är i full gång med att boka in artister, säger Nils Karlsson, som arbetat med förberedelserna inför festivalen sedan 1 mars.

Redan nu är det klart att gruppen Soul Train kommer att framträda under lördagen.

-Vi kommer att se till att saker och ting händer på olika ställen så att det blir en bra cirkulation. All underhållning kommer att vara gratis, säger Joakim Rodin.

I tältet kommer det att finnas plats för över 400 restauranggäster och ett överskjutande tak kan fällas ut om regnet kommer. De senaste tre åren har varit hårt drabbade av regn och 2001 var det alldeles för varmt, så i år hoppas arrangörerna på mulet väder.

Mat från Kajutan

Mycket av festivalmaten kommer att lagas i centralköket på Kajutan och Tony Jeppsson är i full färd med att komponera en meny som passar för alla målgrupper.

Festivalen avslutas på söndagen med en gudstjänst i tältet på torget.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.