1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kultursatsning över länsgränsen i vår

Sissebäck. Det är namnet på det första kultursamarbetet mellan Sölvesborg och Bromölla. Under våren blir det sex musik- och teaterföreställningar.
Sölvesborg • Publicerad 13 januari 2007
slår sig ihop. Helena Öhlund och Nils Karlsson, kultursamordnare i Bromölla respektive Sölvesborg, presenterar nu det första gemensamma kultursamarbetet i form av en abonnemangsserie för barn. Foto: lars ohlsson
slår sig ihop. Helena Öhlund och Nils Karlsson, kultursamordnare i Bromölla respektive Sölvesborg, presenterar nu det första gemensamma kultursamarbetet i form av en abonnemangsserie för barn. Foto: lars ohlssonFoto: 

Kultursamarbetet presenterades på fredagen vid en presskonferens i Valje, precis där gränsen mellan Sölvesborg och Bromölla går.

Ont om pengar Bromöllas kultursamordnare Helena Öhlund berättar att hon fick idén när hon tillträdde i höstas och upptäckte hur lite pengar politikerna avsatt för barn- och ungdomskultur. Efter att tidigare ha jobbat på Barbacka i Kristianstad var hon van vid en betydligt större och tjockare plånbok.

- Nils Karlsson var med på noterna och tillsammans har vi fått ihop ett bra program, säger Helena Öhlund.

Tror på fortsättning Det blir totalt sex föreställningar i vår, tre i vardera kommunen. Och alltid på söndagar klockan 14, antingen i Slottslängorna (Sölvesborg) eller på Humlescenen (Bromölla).

- Det är viktigt med en fast tid på en fast dag. Det är så vi vill jobba upp en stor och trogen

publik, kommenterar Nils Karlsson.

Både Öhlund och Karlsson hoppas och tror på en fortsättning i höst och de utesluter inte att samarbetet kan utvecklas till att omfatta även lite äldre barn och ungdomar.

Sisseföreställningarna startar den 11 februari i Bromölla.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.