1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kulingen fick nytt nej

Förskolan Lotsen flyttar från Listerkyrkan till Nogersunds skola och ersätts inte av personalkooperativet Kulingen, trots att barnaskaran väntas växa i Hällevik.
Oppositionen rasar nu mot beslutet som i veckan togs i barn- och utbildningsnämnden.
Sölvesborg • Publicerad 25 november 2005

-Vi förstår inte hur de kan säga nej till det här. Det är frustrerande. Kulingen skulle ha blivit en av de billigaste barnomsorgerna i kommunen, säger barn- och utbildningsnämndens (bun) vice ordförande Ingrid Christensen (m) efter att majoriteten i bun för andra gången röstat ner Kulingens ansökan om att få starta personalkooperativ förskola.

Ny ansökan

Efter att fått avslag på sin första ansökan bantade Kulingen i höstas sin budget och lämnade in en ny ansökan. Denna gång tryckte man extra på att kommunen förväntas sakna mellan tio och 18 förskoleplatser i området nästa höst och att Kulingen kan råda bot på denna platsbrist. Men majoriteten i bun visade sig alltså vara obeveklig.

-Det finns ett utökat behov av barnomsorg i Hällevik och Nogersund, men vi tror att vi kan lösa det inom den befintliga organisationen, säger Bengt Johnsson (s) som är ordförande i bun.

Vill inte uttala sig

Exakt hur och var platsbristen ska åtgärdas vill han inte uttala sig om i dagsläget utan hänvisar till förvaltningens omfattande utredning av kommunens barnomsorgs-organisation. I början av nästa år ska tjänstemännen redovisa utredningen för nämnden och därefter lovar Bengt Johnsson besked om var barnen ska ta vägen.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.