1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Krismöte i Nogersund

Nu krävs det krafttag mot buset, stölderna och skadegörelsen i Nogersund.
Det anser hembygdsföreningens ordförande Janne Ernstsson som kallat till möte i kväll.
Sölvesborg • Publicerad 23 november 2005
Trött på ungdomsbuset. Janne Ernstsson, ordförande i Nogersunds Hembygdsförening, har tagit initiativet till kvällens krismöte om buset och vandalismen i samhället. Foto: Lars Ohlsson
Trött på ungdomsbuset. Janne Ernstsson, ordförande i Nogersunds Hembygdsförening, har tagit initiativet till kvällens krismöte om buset och vandalismen i samhället. Foto: Lars OhlssonFoto: Lars Ohlsson

Nogersundsborna har de senaste tiden tvingats konstatera att deras samhälle blivit ett tillhåll för diverse ungdomsbus, men också för allvarligare vandalism.

Många stölder

Mopeder har stulits, liksom truckar i hamnen. Hamnföreningen fick för en dryg vecka sedan en lastbil nerkörd i hamnbassängen. Till det kan läggas att någon eller några den gångna helgen tog sig in i ett uthus och stal sprit och öl.

-Vid flera av dessa tillfällen har ungdomar i tonåren varit synliga med svarta huvtröjor och stora halsdukar. Och nu har vi tröttnat på illdåden, säger Janne Ernstsson, Nogersundsprofil och ordförande i ortens hembygdsförening.

Får inte fortsätta

-Vi vill att föräldrarna håller ögon och öron öppna, för så här kan det inte fortsätta, poängtera Ernstsson.

Hembygdsföreningen håller i kväll ett krismöte i bygdegården. Polisen är inbjuden liksom kommunens fältsekreterare och Janne Ernstsson hoppas att så många som möjligt av ortsborna ställer upp.

-Tillsammans är vi rätt starka. Och det här borde vi kunna lösa innan situationen urartar och brottsligheten blir ännu grövre, säger Janne Ernstsson.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.