1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kräver skadestånd efter benbrott

Två sölvesborgare kräver skadestånd av kommunen för att de i vinterhalkan gått och trillat och ådragit sig benbrott.
- Vi får se efter utredningar om vi ska betala ut några pengar, säger kommundirektör Östen Mandelholm.
Sölvesborg • Publicerad 28 januari 2002

Under några timmar i lördags kläddes Sölvesborg åter i vinterkostym. Det låg snö på torg och gator och gående tog sig fram med största försiktighet.

Huruvida någon föll omkull med benbrott som följd är oklart men för några veckor sedan inträffade det och två sölvesborgare har redan hört av sig till kommunen med krav på skadestånd.

De menar helt enkelt att det är kommunens fel att de trillade och bröt benen.

Inget krav ännu

- Vi har inte fått deras krav skriftligt ännu men när de kommer lämnar vi dem vidare till vårt försäkringsbolag som gör grundliga utredningar, berättar kommundirektör Östen Mandelholm.

Enligt Mandelholm tar man reda på den exakta vädersituationen vid tillfället, var man föll och vid vilket klockslag samt hur snöröjningen fungerade.

- Kommer man fram till att kommunen varit försumlig i sitt underhåll så betalar vi ut skadestånd, framhåller Mandelholm.

Några skadeståndskrav i detta ämne som gått till domstolsavgörande kan Östen Mandelholm inte erinra sig.

Acceptera utredning

- Nej, man brukar acceptera försäkringsbolagets utredning. För något år sedan hade vi ett fall där försäkringsbolaget kom fram till att kommunen inte varit försumlig och då accepterades det av den skadade som drog tillbaka sitt skadeståndskrav, påpekar Östen Mandelholm.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.