1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Körkortslös åtalas för rattfylleri

En 29-årig man i Sölvesborg åtalas misstänkt för rattfylleri vid ett tillfälle, samt rattfylleri och olovlig körning vid ett annat.
Sölvesborg • Publicerad 11 april 2013

Den 30 november förra året stoppades mannen i en bil i Karlshamn. Alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick då till 0,26 milligram per liter.

Han åtalas nu misstänkt för rattfylleri, vilket han erkänner.

I början av februari i år stoppades 29-åringen än en gång i Karlshamn. Vid det tillfället ska alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft ha uppgått till 0,14 milligram per liter.

Vid tillfället hade mannen inte längre kvar sitt körkort. Därför åtalas han misstänkt för ytterligare ett fall av rattfylleri och dessutom olovlig körning.

Även det har mannen erkänt.

Åklagaren anser att målet kan avgöras utan rättegång och att 29-åringen döms till 90 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 4 500 kronor.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.