1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Konsert i Valje en folkfest

Den vidsträckta planen mellan 1700-talsherrgården och den solglittrande Valjeviken var full av människor; stämningen hög, artisterna många och alltihop sponsrat och gratis.
Sölvesborg • Publicerad 2 september 2002

Det har blivit tradition att Hasse Andersson och Monica Forsberg med Kvinnaböske Band håller sensommarkonsert på Valje gård. Men lördagens konsert var annorlunda; Kvinnaböske Band i smoking och massor av gästartister.

Förklaringen fanns längst fram i människohavet. Där satt Valjevikens och herrgårdens Jan Karlsson, nybliven 50-åring, och myste i en guldig stol. Han hyllades från scenen och än mer på kvällen då han höll fest för 150 gäster.

Utöver Andersson & Forsbergs egna nummer, varvade med underhållande historier och småprat, kunde publiken glädja sig åt gästartisterna Hans-Peter Edh, stå upp-komiker med dragning åt bondkomik, dansarna Åsa och Fredrik, sångerskan Christina Lindberg, sångaren och entertainern Eddie Oliva, sångaren Bertil Engh, som bland annat gjorde ett bejublat potpurri på Sven-Ingvarslåtar, och till sist Siw Malmkvist, som öppnade med klassikern "Tunna skivor" och senare bland annat sjöng "Skona mitt hjärta", Jan Karlssons favorit.

Publiken var uppskattningsvis 2 000-3 000 personer och av reaktionerna att döma har de inget emot att komma tillbaka om ett år.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.