1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sölvesborgs kommun var väl förberedda på Kommunals strejk. Man hoppas därför att konflikten inte ska påverka verksamheterna allt för mycket.
Sölvesborg • Publicerad 25 april 2003

- Det innebär inte att det inte kommer att bli några problem alls, men vi har gjort vad vi kunnat, säger Jan Garsén, personalchef.

Konflikten med Kommunal innebär för Sölvesborgs del att personal vid miljöstationen i Sölve strejkar, samt att det är nyanställningsstopp inom all kommunal verksamhet. Det innebär i sin tur att kommunen inte kan ta in till exempel timvikarier.

Teckna avtal

- Vi har försökt möta detta genom att i förväg teckna avtal med de vikarier vi visste att vi behövde. Däremot kan det bli problem vid sjukdomar när vi behöver vikarier snabbt. Hittills har det fungerat, men det kan bli besvärligt, säger Jan Garsén.

Ett konfliktråd

Kommunen har även inrättat ett konfliktråd bestående av nämndordförandena och personalcheferna från de verksamheter som kan beröras av konflikten för att hantera effekterna av den.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.