1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kaos på kommunparkeringen

En marknadsbesökare ställde i går sin bil så att ingen under några timmar kunde ta sig ut från kommunens parkeringsplats.
Kommuntjänstemännen vågade inte ingripa.
Sölvesborg • Publicerad 6 november 2003

- Vi vet inte riktigt vad som gäller rent juridiskt, säger Wigert Göransson, teknikchef på Sölvesborgs kommun.

Han var en av dem som i går kunde beskåda det kaos som spred sig på parkeringsplatsen under några timmar på förmiddagen.

Parkerade mitt i vägen

- Det är visserligen normalt att folk, om det är mycket besökare i stan, ställer sig i en av dubbelfilerna. Det brukar bli trångt men ändå möjligt att ta sig förbi, säger han.

Men när en marknadsbesökare i går parkerade mitt i vägen, visste man inte vad man skulle göra inne på kommunhuset. Wigert Göransson berättar att såväl kommunanställda som andra kommuninvånare kom in och undrade hur de skulle kunna ta sig ut.

Bilskolan kunde heller inte köra ut under en lektion.

Inte allmän plats

- Vi vet inte riktigt vilken lagparagraf vi skulle stödja oss på om vi forslade bort bilen. Risken är att det kunnat bli egenmäktigt förfarande och parkeringsplatsen är rent juridiskt heller inte allmän plats, säger Wigert Göransson.

Till slut kom dock marknadsbesökarna tillbaka.

- De blev riktigt ångerfulla när de insåg vad som hänt, säger Wigert Göransson.

Johan Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.