1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kampen om campingen går vidare

Torsö hamnförening går nu vidare med sin kamp för att få bedriva campingverksamhet i hamnen.
I en skrivelse till kommunen ansöker man om planläggning av hamnområdet med fem uppställningsplatser för husvagnar..
Sölvesborg • Publicerad 22 januari 2002

Striden om campingen i hamnen på Torsö har pågått länge. Hamnföreningen har under flera somrar hyrt ut husvagnar till sommargäster för att dryga ut föreningens ekonomi.

Uppskattades inte

Detta uppskattas inte av alla, och en fastighetsägare på orten vände sig till kommunens miljö- och byggnämnd och klagade. Han hade under åren som gått kommit att störas mer och mer av campingen, och ville att föreningen skulle upphöra med verksamheten. Miljö- och byggnämnden har under de åtta somrar campingen bedrivits alltid gjort bedömningen att den är så liten att inget bygglov krävs.

Överklagade

Den klagande fastighetsägaren överklagade beslutet, och länsstyrelsen gick på hans linje. Fortsättningsvis kommer det att krävas bygglov om campingen ska leva vidare.

Nu är det alltså upp till miljö- och byggnämnden att se över ärendet igen, och eventuellt besluta om en planändring. Det kan dock bli problematiskt för hamnföreningen att få ett bygglov, eftersom detta skulle kräva undantag från strandskyddet.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.